17 mai 2018

„Bărbatul care n-a mai sunat” – Despre înfruntarea trecutului

Titlu: Bărbatul care n-a mai sunat
   Autor: Rosie Walsh
   Editura: Nemira
Colecția: Damen Tango
   Nr. de pagini: 336
   Disponibilă: aici
   Rating: ★★★
Bărbatul care n-a mai sunat este o carte pe care am așteptat-o cu nerăbdare, mai ales pentru faptul că Editura Nemira a promovat-o de ceva timp ca fiind Cartea Verii 2018. Văzând-o peste tot și citind păreri diverse despre aceasta, mi-am zis că trebuie să o încerc și eu pentru a vedea dacă într-adevăr își merită titlul sau nu.

Trebuie să vă spun că a fost o carte foarte intensă și alertă. Îmi bubuia inima la nivel maxim în timpul lecturii, făcându-mă să răsfoiesc paginile cu o viteză amețitoare și cu o dorință arzătoare, simțind că de acest lucru depinde viața mea. Încă de la început se construiește o poveste învăluită în mister, iar în timp ce totul prinde contur și afli intriga romanului, totul explodează într-un suspans care te stresează până la final. Înaintezi încet, cu teama de a descoperi ceva halucinant, șocant, care să te bulverseze și mai tare.

Bărbatul care n-a mai sunat este un titlu care transmite multe la o primă citire. Dar ce se ascunde de fapt în spatele lui, care este adevăratul motiv al misteriorului bărbat care nu a mai sunat, vor fi dezvăluite după ce veți parcurge mai bine de jumătate de carte, în timp ce vă veți roade unghiile de nerăbdare pentru a ajunge cât mai repede la deznodământ.

Autoarea a reușit să dozeze informațiile pe care le primim într-un mod care să ne atragă și să ne țină cât mai mult în poveste, ceea ce reprezintă un bonus pentru o carte de acest gen. Dacă ne-ar fi dat prea multe indicii de la început și ne-ar fi condus exact pe drumul gândit de dânsa, treaba cititorului ar fi fost nulă, astfel diminuându-se atât interesul pentru continuarea lecturii, cât și farmecul întregii cărți.

Întreaga carte a fost ca o furtună aprigă și agitată, care nu-și mai găsea sfârșitul. Abia spre final atmosfera s-a mai potolit. Însă, poate chiar și atunci mai rămăseseră câteva picături de ploaie, simbolizând, de fapt, lacrimile unui cititor oarecare scăpate printre pagini.

Dacă vrei să citești o carte emoționantă până la lacrimi, un thriller romantic care să te cucerească garantat, Bărbatul care n-a mai sunat reprezintă alegerea perfectă. Un roman despre puterea de a ierta și de a regăsi iubirea, despre fericirea neașteptată, care poate apărea în cele mai ciudate circumstanțe, și mai ales, despre înfruntarea propriilor temeri. Dacă bărbatul care n-a mai sunat a găsit calea de a trece peste trecutul său dureros, atunci sunt sigură că și voi sunteți în stare să îi descoperiți povestea emoționantă.

Romanul este împărțit în trei părți, fiecare reprezentând o etapă importantă a poveștii. Prima parte este scrisă la persoana I, din perspectiva lui Sarah Mackey, o femeie de treizeci și sapte de ani care din cauza unei întâmplări nefericite din trecut și-a schimbat domiciliul. Acum locuiește în America, este căsătorită și are împreună cu soțul ei o companie caritabilă pentru copiii bolnavi care consta în înveselirea acestora. Însă, cei doi nu par a se mai înțelege de multă vreme, așa că decid să divorțeze.

Mergând înapoi în Anglia, locul său natal și locul care i-a schimbat total viața, a întâlnit întâmplător pe pajiștea copilăriei sale un bărbat fermecător, de care s-a îndrăgostit iremediabil. Eddie David se pare că simte aceleași lucruri pentru Sarah, așa că după cele șapte zile petrecute împreună, pe cei doi nimic nu pare să îi mai poată despărți vreodată. 

Scurta lor aventură trebuie să ia o pauză odată cu plecarea lui Eddie în Spania pentru o săptămână, dar promisiunile sunt cele care mai alină din dor. Eddie i-a promis lui Sarah că o va suna și că vor păstra legătura, iar la întoarcere vor discuta mai serios despre relația lor.

Eddie, însă, nu a mai sunat. Nu a mai răspuns la mesaje, la apeluri și nici nu părea a mai fi găsit pe undeva. Parcă a intrat în pământ. Îngrijorată, Sarah simțea că ceva nu este în regulă și știa în sinea ei că Eddie nu ar fi abandonat-o așa. Ceva trebuie să i se fi întâmplat. Dar ce? 

În tot acest timp de măcinare sufletească, Sarah i-a avut alături pe cei mai buni prieteni ai ei dintotdeauna, Tommy și Jo, care i-au fost alături și au ajutat-o cu sfaturi în privința bărbatului care nu a mai sunat. Disperată, după ce trecuseră săptămâni de la idila romantică a celor doi, Sarah începe să îl urmărească pe toate rețelele de socializare în speranța că îl va găsi. Dar nimic. 

De ce nu a mai sunat Eddie?
A pățit ceva grav sau nu vrea să fie împreună cu ea?

Un roman în care acțiunea constă de fapt în sentimentele, gândurile, monologurile interioare și scrisorile protagonistei. Cu fiecare descoperire pe care o va face în legătură cu bărbatul care i-a frânt inima, veți fi și mai interesați încotro se îndreaptă povestea.

P.S.: Aveți nevoie de multe șervețele. 

Achiziționează Bărbatul care n-a mai sunat de aici. 
    

LECTURĂ PLĂCUTĂ!☺
                                                                                                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu