3 nov. 2017

Recenzie - „Julieta avea un pistol” de Tony Mott



    Titlu: Julieta avea un pistol
    Autor: Tony Mott
    Editura: Tritonic
    Nr. de pagini: 206
    Disponibilă: aici.
    SponsorizareEditura Tritonic

Julieta avea un pistol” este un roman despre onestitate. Moartea Anei Stancu face sa cada mastile celor din jurul ei si sa iasa la iveala fetele lor adevarate. Fiecare dintre cei apropiati ei are si cate o agenda ascunsa, care poate constitui un mobil pentru crima. Oricare dintre cele opt personaje ar fi avut un motiv suficient de puternic pentru a fi ucis-o. Sentimentele lor fata de Ana sunt fie de iubire, fie de ura, nu exista indiferenta. Chiar daca este un roman politist, ”Julieta avea un pistol” este si un roman despre dragoste, despre cat de frumos poate fi sa te indragostesti, dar si despre cum moare iubirea daca nu este hranita cu adevar, despre cum minciuna otraveste iubirea.

 Cauți de mult timp un thriller bun? O carte care să te facă să-ți pui și tu mintea la contribuție pentru a elucida ce se va întâmpla în final? Atunci am să îți recomand o carte pe care am citit-o zilele recent și mi-a plăcut la nebunie.

Julieta avea un pistol este genul de carte care nu te lasă să respiri. Nu până când nu afli finalul. Nu până când nu reușești să găsești vinovatul. Iar când ajungi la sfârșitul paginilor și îți dai seama că autoarea s-a jucat atât de bine cu mintea ta, încât te-a indus pe piste false, atunci chiar vei rămâne surprins/ă de calitatea romanului.

De cele mai multe ori evit cărțile thriller, nu pentru că nu mi-ar plăcea, dar reușesc de cele mai multe ori să anticipez ce se va întâmpla și pot spune că sunt un detectiv destul de bun. Dar nu este cazul acestei cărți. Puteam să jur că responsabilul/a crimei este o anumită persoană, ca mai apoi să îmi schimb părerea și să bănuiesc pe altcineva și tot așa, până am ajuns să citesc cu ochii mei și să îmi dau seama că m-am înșelat de fiecare dată.

Vă recomand să citiți acest volum, cât și următoarele - Un glonț pentru Julieta - și - Nu dați cu pietre în Julieta -, pentru că sunt cărți intrigante, cu multă acțiune, suspans și mister, elemente cheie pentru o carte thriller de succes.


Cartea începe în forță cu o pagină de introducere în care cei opt protagoniști își susțin motivele pentru care nu ar fi ucis-o pe Ana Stancu - doctor cardiolog la o clinică privată din București. 
Dar cum noi suntem pregătiți să investigăm cazul morții acesteia, trebuie să suspectăm din prima pe toată lumea, nu? 



Ana Stancu este găsită moartă în apartamentul ei de sora acesteia într-o ipostază nu tocmai plăcută. Deși la început poliția crede că ar fi vorba despre sinucidere, la o cercetare mai amănunțită a comisarului Petre Iamandi se ajunge la concluzia că ar fi o crimă. 
Dar cine ar avea vreun motiv să o ucidă pe Ana și de ce? 
Așadar, începe ancheta, urmând a fi interogați bărbați și femei din viața Anei cu care a avut sau nu contact dânsa. Oameni care au iubit-o sau care au urât-o. 

Pe parcursul cărții începi să îți dai seama ce persoană minunată a fost Ana și te gândești că nimeni nu ar fi avut vreun motiv real pentru a o ucide. Dar... Cineva trebuie să fi făcut asta, totuși.

Și uite așa pleci într-o călătorie de două sute de pagini în urmărirea ucigașului și prinderea lui, iar când te apropii de final.. BUM. Autoarea te lasă șocat și bulversat și simți că nu mai înțelegi nimic. Da, este genul acela de carte care lasă loc de o continuare, așa că sunt sigură că multe informații pe care nu le-am primit acum, vor fi găsite în cel de-al doilea volum.

Dacă mi-a plăcut cartea? La nebunie! 
Vă provoc și pe voi să încercați să dezlegați enigma dacă puteți.


Această recenzie a fost posibilă cu ajutorul Editurii Tritonic.
Pentru mai multe informații despre cărțile lor, accesați site-ul lor - click aici.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu